tiistai 8. syyskuuta 2009

Tuulee niin että tukka lähtee...

Tuulinen päivä jatkui kävelyretken puitteissa. Tuuli oli kovaa koko päivän ja toivon vaan että hiukan tyyntyy loppuviikkoa kohden. Ohessa kuvia tältä päivältä Parikiasta.







Paroksella on asukkaita n. 7900 eli tämä on Kykladien saariryhmän isoimpia saaria. Paros on myös suosittu turistikohde. Tämä jo siksikin että Parikian satama on vähän niin kuin keskus kaikelle Kykladien lauttaliikenteelle. Tänne pääsee Ateenasta kätevästi ja täältä pääsee melkein kaikkialle. Ehkä itsekin eksyin tänne juuri siksi että tämä oli niin "helppo" kohde. Suurin osa turisteista on kaltaisiani saarihyppelijöitä, nuoria aikuisia pareittain ja ryhmissä. Loput (esim. lapsiperheet) ovat kreikkalaisia joko Ateenasta tai muualta pohjoisesta.








Olen pääosin pitänyt näkemästäni ja kokemastani, mutta täältä puuttuu pienen kreikkalaisen kylän tunnelma (jota haen). Parikian vanha kaupunki on ihana pienine kujineen ja tunnelmallisine ravintoloineen ja kahviloineen. Kujat ovat kapeita ja sokkeloisia, joihin voi todellakin vaikka eksyä.... joko tahattomasti tai tarkoituksella. Kissoja vilisee ja papparaiset köpöttelevät...









Olen saanut molempina päivinä täällä aivan mielettömän hyvää ruokaa; eilen illalla söin kalaa ja tänään lihaa. Alkuun tietysti tsatsikia ja leipää tai kreikkalaista salaattia. Miten ne tomaatitkin maistuvat täällä niiiin paljon paremmilta!
Ja tietysti Retsinaa.... :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti