sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Helsinki-Vantaa... Fokkeri kiiltää

Nyt se sitten on käsillä; lentoon ja lomalle.

Austrian Airlines käyttää terminaalia 1, eli vanhaa kotimaanterminaalia. Itse lento kuitenkin lähtee täältä "toisesta päästä" eli päästä päähän on kävelty taas!

Onneksi ottivat sen mun laukun kyytiin. En olisikaan jaksanut raahata sitä yhtään pidemmälle! :-) Siitä tuli PAINAVA! Aamusella toteutin molemmat suunnitelmat; sekä A:n että B:n. Ja nimenomaan siinä järjestyksessä... Nauravat varmaan Kreikan-jorgokset minut ihan pihalle, mutta siitä vaan! Huomaahan sen jo hiusten väristä, että mun tapauksessa ihan viisaasta yksilöstä ei ole kysymys...

Sain viime yönä nukuttua ihan mukavasti, onneksi! Aamuyöllä heräsin lehdenjakajan vierailuun ja jäin pohtimaan tulevaa matkaa. Jäin miettimään miten kummallista ja nurinkurista on se mitä saa 150 eurolla. Edestakaiset lentoni Ateenaan (Wienin kautta) maksoivat 148 euroa. Sillä hinnalla saan mm. seuraavaa:

- 4 lentomatkaa: 4 nousua ja 4 laskua
- 4 lämmintä ateriaa pöytiin tarjoiltuna
- Aterioilla viinit
- Halutessani lisäksi kahvit ja konjakit
- Kansainvälisiä lehtiä ja ystävällistä palvelua

Siis alle 150 euroa! Jos menisin Helsingissä ulos syömään neljä kertaa, se kustantaisi suurin piirtein saman verran. Enkä lentäisi yhtään minnekään!

Missä siis mättää? Onko ulkona syöminen (ja juominen) törkeän kallista? Vai lentäminen liian halpaa? Ja mitä luontoäiti tästä tuumaa?

No, lentokoneruoka on monen mielestä pahaa ja lentäähän se kone sinne varmasti ilman yhtä poisjäävää matkustajaakin. Minä kuitenkin olen aina pitänyt lentokoneruokaa ihan siedettävänä ja matkailua avartavana paheena. Liian halpaa se kuitenkin on! Saman huomasi myös Austrian Airlines kesän aikana: Lufthansa tuli ja osti.

Lentoni varmaan on boardin vaiheessa, joten kiiruhdan portille! Hei hei sateinen Suomi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti