perjantai 11. syyskuuta 2009

Parokselta Naxokselle...

Paros jäi tänä aamuna taakse ja puolen tunnin nopean merimatkan jälkeen jalkojeni alla on nyt Naxoksen saari. Ja sateinen sellainen... Istun nyt Scirocco -kahvilassa aamupalalla pitämässä sadetta ja naputtelen teille tekstiä. Hetki sitten tuli vettä oikein kunnolla eikä taivas näytä selkeältä vieläkään. Todella hyvää tekee tämä sade, puhdistaa ilmaa ja vehreyttää maisemaa.








Aamulla Anna Platanou -hotellista lähtiessäni talon emäntä Anna saatteli minut matkaan lämpimien halausten kera ja toivotteli tervetulleeksi uudelleen. Jos tämän reissun (tai jonkin muun reissun) yhteydessä Parokselle palaan, on aivan varmaa, että tähän hotelliin majoitun. Tässä vielä kuvia hotellista ja hotellin puutarhasta jossa minä ja miniläppäri iltaisin istuskeltiin. Kuvassa myös eräs toinen saattelija; talon toinen "emäntä" jolla oli viisi lasta kaitsettavana...



















Highspeed 4 oli myöhässä noin puoli tuntia joten satamassa ehti odottaa laivan lähtöä jonkin aikaa. Mutta kun lastauskäsky tuli, mentiinkin kiireen vilkkaa laivaan ja voi melkein sanoa että juuri ja juuri oli sisään astunut, kun oltiin jo liikkeellä.


(kuvassa Parikian satama lähtevästä laivasta kuvattuna...)




Vaikka muuten asiat hoituvat tässä maassa verkalleen, näissä asioissa ei kuhnailla. Sama juttu toistuu kun laiva tulee satamaan. Ihmiset ohjataan autokannelle jo hyvissä ajoin eikä laiva ole edes kunnolla laiturissa kiinni kun jo laskusillan portit aukeavat. Valehtelematta alle 10 min päästä siitä kun laiva oli laituriin kolahtanut, se oli jo purettu ja lastattu uusilla ihmisillä ja peräpärskeet vaan näkyivät kaukana merellä....


No, oma katseeni kuitenkin kiersi vastassa olevaa väkijoukkoa josko Hotelli Soulan kylttiä näkyisi jossain. Varasin hotellin eilen illalla netin kautta suoraan hotellin sivuilta. Luotin jälleen kerran netistä löytyviin muiden matkailijoiden arvioihin ja sillä perusteella Hotel Soula vaikutti ihan OK vaihtoehdolta. Vaikka satama oli jälleen täynnä hotellintarjoajia, tuntuu jotenkin mukavammalta tietää, että sinua ollaan vartavasten (autolla) vastassa eikä tarvitse alkaa arpomaan. Ehkä niillä pienemmillä saarilla täytyy luottaa tuuriin...

Hotel Soula sijaitsee ihan Naxoksen kaupungin keskustan tuntumassa, vain 50 m rannasta. Sen verran ehdin rantaa vilkaista että oikein hyvältä, hienohiekkaiselta ja matalalta vaikutti. Huone oli pelkistetty ja kulunut... Ei läheskään niin siisti ja viihtyisä kuin edellinen huoneeni Paroksella. No, hintakin on 10 euroa pienempi vuorokaudelta eli ei kai sitä nyt 20 eur/yö hintaan voi kovin paljoa odottaakkaan. Ilmastointi näytti kuitenkin olevan (joskaan sen toiminnasta en vielä tiedä) ja ilmainen nettiyhteys kuuluu myös hintaan. Ja sänky oli pehmeämpi kuin Hotelli Annassa!






Aamupalaa en ehtinyt Paroksella nauttia, joten se oli ensimmäinen asia saada kuntoon. Ja tässä nyt istun yhtä superhyvää munakasta, kahvikupposta, leipää ja tuorepuristettua appelsiinimehua rikkaampana. Hyvä ruoka, parempi mieli! Pieni sadekaan ei siis haittaa!



Olen nyt suunnitellut olevani täällä maanantaihin asti eli 3 yötä. Täytyy vähän tutkailla lautta-aikatauluja pikkusaarille ja varmistaa myös että pääsen takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti