keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Retkipäivä

Tänään aamu valkeni edelleen puolipilvisenä. Vein lämpömittarin ulos kun heräsin ja se näytti klo 8.50 noin +23 astetta ja pari tuntia myöhemmin kun lähdin liikkeelle lämpöä oli jo +27. Aurinkokin näyttäytyi aina pilvien lomasta, enemmän kuin edellisinä päivinä. Aurinkorasvaa siis pintaan ja menoksi.

Kävelin paikalliseen Kampin keskukseen, eli Parikian satamaan jossa laivaliikenteen lisäksi on myös saaren bussiliikenteen solmukohta. Ostin lipun automaatista (maksoi 1.40 eur.) ja bussi Naoussaan lähtikin juuri sopivasti. Naoussa on pieni ja kaunis kalastajakylä saaren pohjoispuolella. Perillä minua odotti aivan ihana satama-alue ja ylös vuoren rinnettä kohoava kylä. Täydellistä!








Kalastaja-alukset olivat jo purkaneet lastinsa ja ne joilla oli ollut onnea lempiherkkuni kanssa, olivat levitelleet ne (mustekalat) kuivumaan....















Tämä päivä oli tarkoitettu toisaalta uuden löytämiselle ja toisaata vain joutilaalle vaeltelulle. Tiedän, että tulen vielä näkemään ihania paikkoja, mutta kyllä tänään olen ottanut aivan ihania valokuvia! Voi kun voisin jakaa tähän ne kaikki...


Täällä Paroksella on todella hyvät nettiyhteydet. Odotin, että olisin todella "ulkona" kaikesta, mutta hotellin lisäksi saarella on oma "kunnan" ylläpitämä ilmainen nettiyhteys. Siispä melkein missä tahansa pääsee langoille, joskun paremmalla ja joskus heikommalla singaalilla. Iltalehteä, BB:n kuulumisia ja sähköpostia tulee luettua päivittäin. Myös blogin päivittäminen on ollut helppoa ja nopeaa... Hotellihuoneessa on kiva kuunneella paikallisia radioasemia nettiradion välityksellä ja Salatut elämät voi katsoa ilmaiseksi MTV3 sivuilta seuraavana päivänä. Siis aivan mahtavaa! :-)


Luin Iltalehdestä, että Tommi Tabermann on juonut kolme pulloa viiniä päivässä...



No, mikä ihme se nyt on?? Ei kai kukaan suomalainen mies voisi SELVINPÄIN puhua tunteista ja rakkaudesta niin kauniisti kuin Tommi! Kaikkeen löytyy järkevä selitys! Vai mitä? :-)

Istun nyt eräässä kauniissa tavernassa lounaalla (joka on kestänyt jo 3 tuntia) ja taramasalatan, grillatun mustekalan ja retsinan jäljiltä oloni on kylläinen, raukea ja leppoisa... Hyvä ruoka, parempi mieli... vai miten se nyt oli?!
Kalastajatkin saavat rentoutua.....


Tässä vielä kuvia tältä iltapäivältä Naoussan kauniista kylästä:















2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, hienoja maisemia ja matkakuvaus hivelee mieltä. Ihan kun vähän tekis mieli nautiskella Kreikan auringosta... ;-)

    VastaaPoista
  2. Samat maisemat meillä Naoussasa...oli IHANA kalastaja kylä ja hyvä ruoka :)
    T. Suomi-Venäjä pelin pariskunta :)

    VastaaPoista