torstai 10. syyskuuta 2009

Jatkosuunnitelmia ym. ajatelmia... Ja osaako kukaan georgiaa?

Tänään on torstai... tietääkseni....

Nyt alkaa tuntua lomalta! Ja vaikka vielä tänä aamuna heräsinkin klo 5.30 ihan ilman kelloa niin aamupäivällä otin sitten nokoset sitä vastaan ja oikeastaan nousin ylös sängystä vasta puoli yksitoista. Aamulla minua piti valveilla "huoli huomisesta" eli en nimittäin ole oikein vielä keksinyt minne suuntaisin seuraavaksi. Täällä Hotelli Anna Platanoussa minulla on huone vielä huomiseen. Vaikka toisaalta olisi mahdollista jäädä tänne Paroksellekin, niin kyllähän se menojalka vipattaa kohti uusia seikkailuja. Tämä suunnittelemattomuus on ihanaa (jää tilaa spontaaneille ideoille), mutta aiheuttaa myös sen, että aamuviideltä herää miettimään vaihtoehtoja. Lomalla!!!

Suunnittelin jo, että järjestäisin tänne blogiin äänestyksen: päättäkää te minne Tiina seuraavaksi liikahtaa! Saadaan vähän interaktiivisuutta tähän touhuun! :-)

Kiitos muuten kivoista kommenteista, luen niitä tosi mielelläni lisääkin! Ja pahoittelen, jos layoutti on joskun sekavan näköinen. Blogin päivittäminen ja kuvien lisääminen on joskus haasteellista pätkivän verkkoyhteyden kanssa. Mutta kyllä tässä jo ihan A. Stubbiksi alkaa itsensä tuntea!!!

Niin, mutta takaisin niihin suunnitelmiin! Minulla oli jo loistava idea lähteä huomenna oikein pienelle, kivalle saarelle, Sikinokselle. Saari on tunnettu vieraanvaraisuudestaan ja aidosta kreikkalaisesta tunnelmasta. Saari on lisäksi Kykladien saariryhmän laidalla; siis kreikkalainen vastine Timbuktulle. No, ongelmaksi näyttäisi muodostuvan liikenneyhteydet. Saarelle pääsisi kyllä huomenna (jos sää sallii), mutta sieltä pitäisi jatkaa matkaa jo sunnuntaina (jos sää sallii) koska seuraava paatti kulkee sitten taas vasta viikon päästä (jos sää sallii). Seuraava - ja ainoa - kohde Sikinoksen jälkeen olisi Folegandros, myöskin pieni, mielenkiintoinen saari, josta on ihan yhtä "hyvät" lauttayhteydet (jos sää sallii). Vaikka aikaa nyt vielä on kaksi viikkoa, niin alkaa olla liikaa epävarmuustekijöitä takaisin pääsemisen kanssa.

No seuraaviksi vaihtoehdoiksi nousivat Tinos ja Syros. Syroksella olisi iso kaupunki Ermoupolis (Hermopolis) joka on ikäänkuin Kykladien pääkaupunki. Tinos on taas yksi Kreikan uskonnollisista keskuksista; saarelle matkustetaan lähinnä pyhiinvaellusmielessä. Saarella on Panagia Evangelistra kirkko jossa on ihmeitä tekevä, kaiken parantava Neitsyt Marian ikoni. Vaikka kaikenlainen parannus olisi varmasti tarpeen, jätän nämä kaksi saarta nyt tällä kertaa väliin. Sitä paitsi saarten sijaitessa Parokselta pohjoiseen, olisi se jo ikään kuin kotiin päin menemistä.... :-)
Lopulta kaikkia vaihtoehtoja tutkittuani, hankin tämänpäiväisen kaupunkikierrokseni päätteeksi huomiseksi lauttaliput Naxokselle. Lähtö on aamulla klo 10.20 ja perillä olen jo klo 10.50. Aika haipakkaa siis pitää Highspeed 4! Lippu maksoi 13 euroa. Seitsemällä eurolla olisi saanut lipun hitaampaan, myöhemmin lähtevään laivaan.


Naxos on siinä mielessä vähän kuin Paros, että sieltä jatkoyhteydet ovat hyvät melkein minne vaan. Naxos on iso (ja ruuhkainen) saari joten oleskeluni siellä jää luultavasti lyhyeksi. Tarkoituksenani on viettää loppuloma kolmella pienellä saarella: Irakliassa, Schinoussassa ja Koufonissiassa. Niistä kaikista on kuitenkin suht hyvät yhteydet Naxoksen tai Paroksen kautta takaisin Ateenaan. Yksi hyvä kartta Kykladeista löytyy seuraavan linkin takaa:
http://www.greece-map.net/cyclades.htm

No, Naxoksesta ja pikkusaarista sitten lisää kunhan sinne asti pääsen. Nyt tärkeämpiin aiheisiin...



Tänään se alkaa!!! Ja minä olen täällä! Siis jos joku juttu nyt on pielessä, niin se on se, että minä istun täällä helteessä ja hikoilen kun minun pitäisi olla jo kohta matkalla Hartwall Areenalle katsomaan kun Jokerit saa Hifkiltä köniin! No, ei auta muu kuin löytää illalla ravintola jossa nettiyhteys toimii, että voi edes SM-liigan sivuilta seurata tilannetta. Tuskin mikään taverna on satsannut... oliko se nyt joku URHO-TV vai mikä?? katseluoikeuksien hankkimiseen. Eilen illalla näytettiin kyllä jalkapalloa, taisi olla Kreikka - Makedonia. Suomen peliä ei näytetty... tietenkään.

Ja sitten vielä yksi juttu jota olen ihmetellyt ja josta haluan kertoa. Tiistaina aamupäivällä hotellihuoneesta lähtiessäni jätin jääkaapin päälle siivoojalle 5 euroa tippiä. Siivoojatyttö oli niin mukava jo maanantaina saapuessani ja on tehnyt koko ajan tosi hyvää työtä, joten ajattelin 5 euroa olevan hyvä "vuorokausitippi". Huone on ollut tahraton - siis mulla on nyt siistimpää kuin kotona ikinä! Kirjoitin vielä setelin viereen varmuuden vuoksi lapun että "kiitos siivouksesta" (englanniksi) jne. mutta nyt ollaan jo torstaissa ja raha on edelleen siinä jääkaapin päällä. Uskomatonta! Kyllä aina ennen joka paikassa on pikkurahat siivoojille kelvanneet, ihan ilman toivotuksiakin.
No, äsken näin siivoojatytön hääräilemässä ja aloin juttelemaan tytölle. Kyselin mistä saarista hän pitää jne. ja mistä hän oli kotoisin. Oletin hänen olevan Parokselta tai jostakin mantereelta. Tyttö olikin Georgiasta. Kysyi vielä minulta, että tiedänkö missä Georgia on ja melkein samaan hengenvetoon kertoi sen olevan ihan Venäjän vieressä. Sanoin tytölle tietäväni hyvin missä Georgia on ja että olen itsekin ihan "Venäjän vierestä". Tyttöä oltiin jo hakemassa; ilmeisesti äiti tai joku muu nainen (tosi yrmeän näköinen) joten keskustelumme jäi lyhyeen. Ymmärsin heti miksi tyttö ei ollut ottanut rahaa.... Hän ei ollut valmis riskeeraamaan työpaikkaansa (tai jopa maassa oloaan) joutumalla kiinni varastamisesta. En tiedä saanko tippirahoja koskaan hänelle toimitettua jos en näe häntä huomenna ennen lähtöäni. Nyt pitäisi tietää miten georgiaksi sanotaan "Tämä raha on sinulle. Kiitos hyvästä työstä ja hyvää jatkoa!". Löytyykö teistä sen verran kielipäätä että osaisitte auttaa?

1 kommentti:

  1. En osaa Georgiaa, joten ei voi siinä auttaa muuten kun sanoisin että anna raha tytölle käteen... "This is for You"-kommentilla varustettuna. ;-)
    Katselin tuota sun karttalinkkiä ja Naxokselta olis hyvä yhteys Amorgokselle, joka vaikutti niin ympäristöltä kuin historiallisesti kiinnostavalta paikalta.

    VastaaPoista