maanantai 7. syyskuuta 2009

Matka jatkuu sano mummo lumessa!

Heräsin ihan sikiunesta kun kello soi. Enimmät tokkurat karisteluani, tajusin, että nyt ei auta jäädä tuleen makaamaan; liikkeelle siis! Pikainen suihku, samat eliset meikit naamassa ja tukka sekaisin vain vaatteet päälle ja kiireen vilkkaa sataman lipputoimistoon noutamaan lippuja. Respan poika neuvoi yöllä toimimaan seuraavasti: ennen kuutta ylös, lipputoimistoon kuudeksi hakemaan lippuja, sitten takaisin hotellille aamupalalle klo 6.30 ja sitten laukku mukaan ja takaisin satamaan heti seitsemältä. Laivan lähtöaika on siis 7.25. Äärettömän helppo ja tarkka suunnitelma... :-)

Kun kuuden aikaan kiiruhdin hotellista ulos vielä pimeään aamuun, tajusin todella millaisessa slummissa olin. Ei ollut kovin viehättävää seutua! Pistin aika rivakasti tossua toisen eteen päästäkseni sataman "valoihin". Yöllinen taksimatka ei tuntunut edelleenkään ylimitoitetulta turvallisuustoimenpiteeltä. Heti satama-alueen alussa oli niitä pieniä kojuja joista minua oli ohjeistettu lippu hakemaan. Tajusin kuitenkin pian, että niistä voi OSTAA lippua, mutta ei noutaa jo maksetuja lippuja. Piti siis löytää Blue Star Ferriesin koju tai toimisto. Hetken harhailtuani (ja melkein jo plan B mielessä) huomasin ko. toimiston. Onneksi siellä ei ollut kuin yksi asiakas joka hänkin oli väärän lauttayhtiön lippuluukulla. Sain liput nopeasti ja sitten vaan pikavauhtia hotellille. Lippujen nouto oli kestänyt respan pojan ilmoittaman "kreikkalaisen kymmenminuuttisen" eli puoli tuntia...

Hotellin aamiainen oli yllättävän hyvä ja runsas. Hyvää kahvia, munakokkelia, pekonia, sämpylöitä,jugurtteja jne. Nälkä kyllä olikin! Sitten hirveällä kiireellä laukkua hakemaan ja uloskirjautumaan. Tuo maksupuoli olisi pitänyt hoitaa jo sisääntulovaiheessa (niin kuin minua eräs Tarja A. neuvoi!!!) sillä nyt oli jo tosi kiire. Kello oli seitsemän ja laiva lähtisi 25 min. päästä. Pyysin respaa tilaamaan taksin, sillä arvelin etten selviäisi laukun kanssa ajoissa satamaan vaikka pistäisin juoksuksi. Taksikuski kyseli suunnitelmiani ja ihmetteli olenko tosiaan yksin reissussa. Niitä ihmettelijöitä riittää varmaan jatkossakin...

Taksi maksoi (mittari päällä) 3.50 eur. Yöllinen kuskini nettosi siis sen 2/3 ylimääräistä, niin kuin arvelinkin. Kello oli 7.15 kun astelin laivaan.... ei tehnyt edes tiukkaa ehtiä! :-)

Nyt olen sitten vihdoin Paroksen saarella, Parikiassa ja istun hotellihuoneessani. Hotellin väki (kaksi veljestä) olivat satamassa vastassa ja kuskasivat minut ja kanadalaisen äidin ja tyttären hotelliin. Hotellin nimi on Anna Platanou ja tämä on vähän tässä keskustan ulkopuolella, arvioisin että 5 min. kävelee vanhaan kaupunkiin. Vieressä on minimarketti ja leipomo joiden palveluita heti käytin sekä ym. paikallista elämää. Ehdin jo kauppareissulla nähdä yhden aasin selässään kantamukset... :-)

Hotelli on aivan ihana. Huoneessa on kaikki tarpeellinen ja parveke (tai maaterassi) iltapäivän auringon suuntaan. Myös tämä langaton netti kuuluu huoneen hintaan. Ja hinta ei päätä huimaa: 30 eur / yö.

Nyt kun olen asettunut taloksi ja hoitanut jääkaappiin juomista ym., on pakko antaa periksi ja ottaa pienet päivänokoset. Vähillä yöunilla tässä on menty muutama päivä!

Kuvia päivitän tänne tekstien lomaan kunhan saan niitä siirrettyä kamerasta koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti