maanantai 21. syyskuuta 2009

Rikas mies jos oisin...

Käytänpä tässä välissä hyväkseni tilaisuuden kertoa hieman raha-asioista ja hintatasosta täällä.

Kuten jo mainitsin sain todella halvat lennot tänne; 148 euroa. Niiden lisäksi rahaa menee kolmeen pääkohteeseen: yöpyminen, matkat saarten välillä ja syöminen. Shoppailukin olisi älyttömän kivaa, mutta jo matkalaukun rajallinen koko ja kantajan puuttuminen tekee siitä täysin mahdotonta. Olen ostanut rannenauhojen (yksi joka saarelta) lisäksi ainoastaan Michael Jacksonin "Bad" CD:n, pienen pullon Amorgoksen perinteistä herkullista makeaa viiniä ja Katapolan kirjakaupasta Dan Brownin uusimman kirjan The Lost Symbol (se sama heppu ratkoo taas jotain salakirjoitusjuttuja). Iso kovakantinen kirja.... mutta oli ihan pakko! :-)


Päiväbudjettini on liikkunut 70 ja 100 euron välillä. Joku on joskus sanonut, että lomamatkan ensimmäinen ja viimeinen päivä ovat kalleimmat. Tämmöisellä reissulla on se huono puoli että niitä ekoja ja vikoja päiviä on monta!!! No, tähän mainitsemaani päiväbudjettiin sisältyy siis yöpyminen, liikkuminen saarten välillä ja saarilla, ruuat, juomat ja satunnaiset muut ostokset (esim. pääsymaksut, aurinkovoide jne jne.) eli aivan kaikki.

Tässä esimerkkinä Paros ti 8.9.
Yöpyminen 30 eur
Aamupala (ja lounas) 10 eur
Vesi 6 x 1.5 litraa 2 eur
Illallinen 15 eur
Soittajapojalle kolikoita 2 eur
Michael Jackson CD 10 eur
Buranaa apteekista 3 eur

Yhteensä 72 euroa




Toinen esimerkki Naxos pe 11.9.


Yöpyminen 20 eur
Lautta Paros-Naxos 13 eur
Cappucino satamakahvilassa 3,5 eur
Aamupala/lounas 15 eur
Ruokakauppaan (vesi ja mehua) 2.20 eur
Illallinen 22 eur
Juomat baarissa 10 eur

Yhteensä 86 euroa


Bensan hinta oli Amorgoksella 1.254 eur / litra. Paroksella bensa maksoi vähemmänn eli 1.155 eur.

Viini on edullista niin kaupoissa kuin ravintoloissakin. Tuontiviinat ovat ihan ALKO:n hinnoissa.
Ravintolassa ison 24 cl lasin viiniä saa 2,5 eurolla. Drinkit maksavat 6-9 euroa mikä on aika paljon. Olut on varmasti myös edullista, mutta en tiedä kun en käytä! :-)


Ravintolassa ruokailun yhteydessä tilaan aina talon viiniä ja sitä saa kilon tai puoli kiloa (litraa). Hinta listassa on yleensä per kilo ja edullisin mitä olen nähnyht oli 5 euroa kilo (eli litra).
Ruoka näyttää kaupossa olevan ihan Suomen hinnoissa. Ravintoloissa alkuruuat ovat 2.5 eurosta ylöspäin, kreikkalainen salaatti noin 6 euroa, kana- tai possuvarrasannokset 6-8 euroa, pihvi noin 13-20 euroa (en ole syönyt...) ja kala-annokset 6 eurosta ylöspäin hummerin olessa noin 80-90 euroa kilo.

Spagettia ja pizzaa löytyy myös Suomen hinnoissa eli 8 eurosta ylöspäin. Edullinen välipala / lounas on paikallinen herkku Gyros pita eli "lihatötterö". Siinä on ohut pitaleipä kääräisty tötterölle ja se on täytetty salaatilla, tomaatilla, sipulilla, majoneesilla tai tsatsikilla, ranskanperunoilla ja ohueksi vuollulla lihalla. Vähän niin kuin kepabia siis. Liha on joko kanaa tai possua. Gyros pitan hinta on 2,5 - 3,5 euroa.


Syömisessä säästäisi huomattavasti jos olisi kaksin reissussa. Annokset ovat niin isoja että niistä riittäisi kahdelle.


Kyllähän tätä reissua voisi varmasti pienemmälläkin budjetilla tehdä; pesisi iltaisin nyrkkipyykkiä, tekisi ruokaa itse hotellihuoneessa tai söisi vain Gyros pitaa ja joisi vettä. Mutta minulle matkailussa ruokakokemukset ovat yksi tärkeimmistä asioista ja tietenkin se että voi vain olla eikä tarvitse tiskta tai siivota! Sitä ehtii tehdä vuoden mittaan ihan tarpeeksi kotonakin!
Onneksi muut ilot kuten käveleminen, maisemat ja ihmisten kanssa keskusteleminen ovat ilmaisia huveja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti